Liefde

Gepubliceerd op 23 september 2022 om 15:49

๐•ƒ ๐•€ ๐”ผ ๐”ฝ ๐”ป ๐”ผ

Van wie hou jij het meest?

Je kind(eren), partner, ouders, broers, zussen, oma, opa, huisdieren? Je kunt het lijstje vast nog wel met meer dierbare mensen aanvullen. Maar op welke plek sta jij dan in het rijtje?

Cijfer je zelf niet weg, je mag best op nummer 1 staan. Nog beter je moet ๐™Ÿ๐™š๐™ฏ๐™š๐™ก๐™› ๐™ค๐™ฅ ๐™ฃ๐™ช๐™ข๐™ข๐™š๐™ง 1 zetten! Want zolang jij niet van jezelf houd, goed voor jezelf zorgt, hoe kan je dan van anderen houden en van anderen zorgen? Klinkt het cliché? Dat kan dan wel zijn maar in de praktijk werkt het wel zo. Als ik werk zou verrichten wat goed zou zijn voor mijn gezin, maar waar ik me überhaupt niet goed bij voel, gaat dat ten koste van ๐™ข๐™ž๐™Ÿ๐™ฃ ๐™œ๐™š๐™ฏ๐™ค๐™ฃ๐™™๐™๐™š๐™ž๐™™.

Als ik voor een zieke dierbare moet zorgen en ik verzorg me zelf niet goed, door te weinig slaap, slecht eten, gaat dat ten koste van ๐™ข๐™ž๐™Ÿ๐™ฃ ๐™œ๐™š๐™ฏ๐™ค๐™ฃ๐™™๐™๐™š๐™ž๐™™.

In beide gevallen hebben mijn dierbaren weinig aan mij als ik ziek word!

.

 

En ik snap dat je je soms moet op offeren maar dan niet ten koste van jezelf. Als je je droombaan niet kunt uitoefenen, zoek dan iets wat dicht bij in de buurt komt van die droombaan. Belangrijk is dat je je goed in je vel moet voelen om te willen gaan werken. Als je met tegenzin naar je werk gaat hou je dat niet lang vol en word je uiteindelijk ๐™ฏ๐™ž๐™š๐™  ervan. Je krijgt er lichamelijke klachten van, buikpijn, slechte nachtrust, weinig energie, piekeren, slecht humeur, kort lontje, stress, nek-schouderklachten en ga zo maar door.  Als je iets doet wat je leuk vind, leuke werkplek, financieel misschien niet al te slecht, leuke collega’s, dan heeft dat invloed op je gezondheid, je hebt veel ๐™ข๐™š๐™š๐™ง ๐™š๐™ฃ๐™š๐™ง๐™œ๐™ž๐™š, slaapt beter, goed humeur.  Ook kan het allemaal op den duur te veel worden zo dat je in een burn out terecht komt. De zorg van je gezin, huishouden, werk, sociaal leven, sporten, zorg van ouders. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend maar dat is het niet. Ren je zelf niet voorbij en zorg goed voor jezelf, ook al betekent dat je dan af en toe ๐™‰๐™€๐™€ moet zeggen tegen de mensen die “afhankelijk” van jou zijn. Dus zet jezelf op de 1e plaats!

Liefs Ti Yuen ๐Ÿงก