Chronische pijn is niet normaal!

Fysieke klachten. Ooit zijn ze begonnen en dacht je “dat het vanzelf wel weg zou gaan”, maar misschien zijn ze erger geworden, of komen ze steeds terug. Behoorlijk frustrerend want pijnklachten belemmeren je in je dagelijks leven. Wellicht kan je niet meer sporten, heb je last van je klachten op het werk, of kun je je kind niet optillen omdat je zo’n last hebt van je rug.

 

Grote kans dat je al eens eerder hulp hebt gehad of advies hebt gevraagd aan een specialist, maar dat er niks te vinden was.

 

Iedereen heeft wel eens pijn, maar chronische pijn is niet normaal. Het daagt je uit om echt naar je lichaam te luisteren en iets in je leven te veranderen.

 

Een cuppingtraject helpt je om je fysieke klachten te verlichten en de oorzaak aan te pakken. Wil het mentale stukje ook aanpakken dan kan dat in combinatie met coaching

 

De kracht van de Chinese Geneeskunde & cupping

Je lichaam is ontzettend slim! Het kan veel zelf genezen als er een onbalans is. Denk maar aan een blauwe plek! Die gaat meestal vanzelf weg. Soms zijn er echter zoveel verstoringen, dat het je lichaam niet lukt om het zelf op te lossen. Dit kan worden veroorzaakt door een combinatie van bijvoorbeeld verzuring, veel stress, verkeerde voeding en weinig beweging. Iets in je lichaam zet zich letterlijk vast, en in jouw geval zit dat in je rug of je nek en schouders.

 

Cupping is een eeuwenoude techniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is een zuigtechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op je huid. Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat ze omhoog staan. De kracht van vacuüm is heel sterk waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en van Qi; de levensenergie volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde.

 

Cupping kan worden ingezet als de spieren zeer gespannen zijn, om de spanning er af te halen. Maar het doet meer dan dat. Het voert de afvalstoffen af zodat onder andere je spieren, pezen en bindweefsel weer meer bewegingsvrijheid krijgen. Afvalstoffen die blijven vastzitten zorgen voor verklevingen en dus pijn maar ook stijfheid. Bij pijnklachten in nek, schouder, rug, maar ook bij stress, fibromyalgie of littekenbehandelingen is cupping een uitkomst. Cupping zorgt voor een betere doorbloeding en activeert het lymfesysteem weer.

Er bestaan verschillende manieren van cupping. Afhankelijk van wat je klachten zijn en hoe erg ze zijn, zet ik verschillende technieken in.

Het is lastig om het effect van cupping goed te beschrijven. Het is het beste om het zelf te komen ervaren!

Over mij

Ik ben Ti Yuen. Al sinds 2014 volg ik allerlei opleidingen om me te verdiepen in hoe ik mensen het beste kan begeleiden met hun (fysieke) klachten. Chinese geneeskunde loopt als een rode draad door mijn ontwikkeling en dus ook in de technieken die ik hanteer. Vage klachten kunnen ook een gevolg zijn van bepaalde trauma's of een emotie in je onderbewustzijn.

In de praktijk combineer ik daarom behandelingen op het lichaam (cupping en diverse vormen van massage) met hypnotherapie, ademwerk en coaching. 

Startsessie: zelf laagdrempelig ervaren

Ik snap dat je misschien sceptisch bent als je al diverse dingen geprobeerd hebt. Daarom start ik altijd met een startsessie. Dit is een behandeling van 90 minuten, waarbij ik een intake doe en dit combineer met een cupping behandeling. De investering is slechts €75 (normaal €99). Alle behandelingen vinden plaats in mijn praktijk in Echt.

 

De meeste mensen merken meteen verlichting van hun klachten, maar vaak is één behandeling niet voldoende. Ik raad aan om te kiezen voor 3 tot 5 behandelingen om je klachten echt aan te pakken bij de kern. Optioneel kunnen we de behandelingen ook combineren met coaching, hypnotherapie of ademwerk. Tijdens de behandelingen geef ik je vaak ook tips over wat je verder kunt voor een gezonde leefstijl en om verzuring tegen te gaan.

 

Het beste resultaat haal je als je het hele lichaam kunt laten cuppen. En dus liefst ook het gezicht. Hou er rekening mee dat je lichaam gaat reageren op een cupping sessie en dat er enkele dagen rode vlekken zichtbaar zijn. Dus heb je een belangrijke afspraak, feestje, sauna bezoek of vakantie gepland, plan dan je sessie zeker 1 week van te voren. Of erna om er zeker van te zijn dat je niet met vlekken loopt die zichtbaar zijn.

 

Ondanks dat het er na een behandeling soms behoorlijk indrukwekkend uit kan zien, voel je vrijwel niks van het cuppen. Cuppen is een zachte techniek en de behandeling wordt meestal als ontspannend ervaren.

Na een traject komen veel van mijn cliënten eens in de zoveel tijd terug voor een onderhoudsbehandeling.

Alle behandelingen zijn volledig op maat. We onderzoeken samen wat het beste aansluit.

Reviews

- Nettie Spijkers -

Omdat ik voor rug/nekklachten bij chiropractor kom, was in deze praktijk  ook de mogelijkheid om een cupping massage te krijgen. Ik dacht dat is wel een keer fijn om te ontspannen. Het was echter veel meer dan dat, het was zeer aangenaam tijdens de behandeling, maar vooral de nawerking was onverwacht goed. De pijn klachten werden minder dus heb ik besloten om deze Cupping massage regelmatig te laten doen om me beter te voelen. Ik ben echt blij deze methode te hebben ontdekt.

 -Chiropractie Geleen-

Ik verwijs regelmatig patiënten door voor een cupping massage bij TiYuen. Doordat deze massage er voor zorgt dat spanning in het onderhuids bindweefsel wordt verminderd en het helpt om afvalstoffen af te voeren, is dat voor mij bij een volgende behandeling van mijn patiënten duidelijk merkbaar. Ik kan dan met mijn behandeling weer op een dieper niveau aan de gang wat de functionaliteit van de patiënt alleen maar meer ten goede komt.

 

-Anke van Banning-

Ik heb zelf mogen ervaren wat de positieve effecten zijn van Cupping. Daarnaast weet ik vanuit mijn expertise als SOM- en fysiotherapeut dat verzuring en bindweefselspanning veel voorkomt. Dit is ook zichtbaar bij veel mensen na een meting met de lichaamsscan. Cupping is een hele effectieve manier om zowel de verzuring als het bindweefsel los te maken. En uit eigen ervaring kan ik aangeven dat het voelbaar en meetbaar resultaten geeft.

 

Prijs

Boek een Startsessie  nu voor  €75 (normaal €99)

Losse (dry) cupping behandeling:

60 minuten                                   € 72,50

90 minuten                                   € 99,-

120 minuten                                 € 129,-

 

Losse wet cupping behandeling: € 80,-

 

Losse "Total health" behandeling: € 90,-

 

1 op 1 traject (3 maanden)            prijs op aanvraag

Op basis van de klacht wordt een behandelplan opgesteld waarin verschillende technieken worden gebruikt.

Verlichting van klachten & keuzes maken voor jezelf

Een traject zorgt voor verlichting van je rug-, nek- en schouderklachten, wat natuurlijk fijn is. Toch werk ik het liefst preventief!

De meeste mensen die mij komen ervaren dat niet alleen hun lichaam “vast” zit, maar dat ze zelf ook vastzitten. Dit kan betekenen dat ze vast zitten in een te drukke agenda, in een baan waar ze niet blij van worden, of in de hoge verwachtingen die ze van zichzelf hebben. Vaak belanden ze in een negatieve spiraal: teveel drukte en te weinig tijd maakt dat ze ook niet goed voor zichzelf zorgen, niet gezond eten, te weinig bewegen….. en dat zorgt weer voor een ophoping van stress en afvalstoffen in het lichaam.

Kortom: tijd om je bewust te worden van wat belangrijk is en andere keuzes te gaan maken!

Ik help je hier graag mee.

De eerste stap? Een startsessie.

Vul je gegevens in, en boek een startsessie (nu voor €75). Ik neem  contact op om een afspraak in te plannen.


Veelgestelde vragen:

Worden de behandelingen vergoed?

De verzekeringen zijn weer aangepast. Ik heb op moment geen BIG of AGB code. Dus vraag het na bij je zorgverzekeraar wat je niet of wel vergoed krijgt. En check bij je werkgever. Er zijn werkgevers die een vitaliteitsbudget hebben voor hun werknemers waar je dit soort behandelingen aan kunt besteden.

 

Kan ik voor de deur parkeren?

Ja, er is plek voor de praktijk.

 

Hoe kan ik betalen?

In de praktijk kan betaald worden via pin of betaalverzoek of contant.

Ik slik medicijnen, kan ik dit ook doen?

In principe is dit geen probleem, maar neem even contact op, dan denk ik met je mee.

 

Ik ben onder behandeling van een specialist, past dit toch bij mij?

Dat is afhankelijk van het traject dat jullie hebben lopen. In principe kan cupping goed worden ingezet naast reguliere behandelingen. Neem even contact op, dan kijken we wat passend is.

Doet cuppen pijn?

Nee, cupping is een zachte behandeling. Je voelt wel dat de cups zich vacuüm zuigen op de huid. Bij hele heftige verklevingen, kan het gevoelig zijn en heel licht pijnlijk zijn, maar meestal voel je er vrijwel niks van.

 

Zijn er speciale dingen die ik moet doen na een behandeling?

Ik raad je aan om rust te nemen en veel water te drinken zodat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden door het lichaam.

 

Ik heb andere fysieke klachten, past dit ook bij mij?

Ja, zeker! Cupping werkt goed bij rug-, nek- en schouderklachten maar wordt ook succesvol ingezet bij andere fysieke klachten. Neem even contact op, dan denk ik met je mee.

 

Ik kan helaas toch niet op het moment van de afspraak, kan ik annuleren?

Voor jouw behandeling reserveer ik tijd. Annuleer je afspraak minimaal 24 uur voor aanvang. Niet of te laat geannuleerde afspraken worden aan doorberekend.